Spreekbeurt in groep 4!

In groep 4 mogen de kinderen voor het eerst een spreekbeurt gaan geven. Ons doel is vooral dat de leerling leert hoe hij/zij zich kan presenteren. Het is daarbij belangrijk dat de leerling zich zo prettig mogelijk voelt. We willen daarom dat de kinderen iets laten zien waar ze goed in zijn, of iets vertellen over dingen waar ze mee bezig zijn. We willen dat de kinderen daarin zelf kijken wat bij ze past.

Waar kun je dan aan denken?

- Een instrument dat een kind kan bespelen. Het kind kan het instrument laten zien en vertellen wat je er allemaal mee kunt en waarom het zo leuk is.

- Een leerling die kinderen instructie geeft over een dansles of vechtsport en dat de klas het dan na moet doen.

- Een kind neemt een huisdier mee naar school, of een foto van een dier en vertelt daarover in de klas. Wat eet het dier? Hoe verzorg je het dier? Hoe ziet het dier eruit? Wat vind je zo leuk aan dit dier enz.

We willen de kinderen daar meer vrijheid in geven, met nogmaals het doel: plezier in het leren presenteren! Het idee is om het alleen te doen. Je kind stimuleren/helpen mag natuurlijk! En ook op school zullen we wat ruimte voor het oefenen geven. De kinderen die publiek zijn, betrekken we bij de presentatie en zullen we leren hoe ze feedback kunnen geven!